Werkwijze orthopedische schoenen

Bij FOOT life kijken we verder. Onze werkwijze bestaat uit innoverende digitale werktechnieken. Hiermee kunnen we een hogere nauwkeurigheid bereiken ten opzichte van de gangbare aanmeetmethodes. Met deze manier van werken ontstaat er een betere pasvorm voor uw orthopedische schoenen.

Aanmeettechnieken

3d scan

Op onze hoofdlocatie in Zolder kunnen we gebruik maken van de allernieuwste en meest geavanceerde aanmeettechniek die beschikbaar is op de markt: De 3d voetscan.  U plaatst uw voet in de scanner vervolgens wordt er een digitaal 3d beeld gegenereerd van uw voet.

 

Cast

Op externe locaties of aan huis zal de maatname voor orthopedische schoenen gebeuren middels een cast. Hierbij wordt er een afdruk gemaakt van uw voeten met synthetisch gips. Deze gipsafdruk oftewel cast wordt nadien digitaal ingescand. 

 

Productietechnieken

Digitale vervaardiging van leesten

Het 3d beeld verkregen uit de voetscan of de cast wordt gebruikt voor het maken van de leesten voor uw schoenen. Het ontwerpen van de leesten gebeurt digitaal. Hierdoor kunnen aspecten zoals hielheffing, teensprong, kanteling in voor-en achtervoet, de mate van correctie en de ruimte bij de tenen zeer nauwkeurig bepaald worden. Nadat het ontwerp klaar is worden de leesten gefreesd uit hout.

Een goede leest is essentieel voor een mooi en goed eindresultaat. FOOT life legt de lat hoog en streeft steeds naar de beste en meest nauwkeurige technieken voor het ontwerpen van de leesten.