Steunzolen en loopanalyse

We hebben allemaal wel eens pijn aan onze voeten, benen of rug maar wanneer er herhaaldelijke of blijvende klachten zijn is het zinvol om een professional te raadplegen. Het is namelijk niet nodig om met klachten te blijven lopen. 

Het kan nooit kwaad om eens naar uw voeten, looppatroon en houding te laten kijken. Steunzolen kunnen hier een positieve invloed op uitoefenen waardoor de meeste klachten voor het grootste deel of zelfs volledig verdwijnen. Steunzolen worden bij diverse klachten geadviseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn: enkel-, knie-, heup- en rugklachten maar ook bij  diabetes, reumatische aandoeningen en sportblessures kunnen steunzolen aangewezen zijn.

Laat u zeker niet ontmoedigen door mensen die zeggen dat er met steunzolen geen mooie schoenen meer gedragen kunnen worden, tegenwoordig is de keuze in confectieschoenen die geschikt zijn voor steunzolen zo groot dat u nog steeds mooie schoenen kunt vinden. Zoals met alles is ook hier de gulden middenweg van belang. Als u eens naar een gelegenheid moet gaan, kunnen nog steeds de meest elegante schoenen gedragen worden maar dan wel een keertje zonder uw steunzolen.

De aanmeettechnologie voor steunzolen evolueert snel en wordt steeds nauwkeuriger, FOOT life investeert graag in de nieuwste technieken. Hierdoor is het mogelijk om naast de standaard statische digitale voetscan ook te kiezen voor een dynamische loopanalyse of voor 3D geprinte zolen.

FOOT life informeert u graag over de vele mogelijkheden.

Verschillende mogelijkheden

Het is mogelijk dat u een verwijzing krijgt van uw huisarts of een voorschrift van uw medisch specialist. Natuurlijk kunt u ook zonder verwijzing of voorschrift vrijblijvend terecht bij FOOT life.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klachten en wordt er besproken welk steunzoolpakket u wenst. We kunnen de volgende pakketten aanbieden.

1 (Sport)steunzolen middels maatname op de digitale voetscan

Bij deze manier van aanmeten wordt er een digitale voetscan van uw voeten gemaakt. Aan de hand van deze voetscan wordt er een digitaal ontwerp gemaakt voor uw steunzolen. Als dit ontwerp klaar is worden de zolen gefreesd en afgewerkt. Ze zijn dan klaar om afgeleverd te worden.

De prijs voor dit pakket is €155.

2 (Sport)steunzolen middels maatname op de digitale voetscan en een loopanalyse op de loopmat

Bij deze manier van aanmeten wordt er naast de standaard digitale voetscan ook een loopanalyse gedaan. U stapt over een loopmat waarbij de afwikkeling en bijbehorende drukverdeling op uw voet in beeld wordt gebracht. Dit is de meest realistische meting aangezien we perfect kunnen zien wat uw voeten doen tijdens het stappen. Hierdoor wordt het mogelijk de steunzolen nog nauwkeuriger te ontwerpen. Als het ontwerp voor uw steunzolen klaar is worden de steunzolen gefreesd en afgewerkt. Ze zijn dan klaar om afgeleverd te worden. Let op: deze loopanalyse is enkel mogelijk op onze hoofdlocatie in Zolder.

De prijs van dit pakket is €175.

3 3D geprinte (sport)steunzolen middels maatname op de digitale voetscan en een loopanalyse op de loopmat

Deze manier van maatnemen is hetzelfde als in pakket 2. Het verschil zit in de productietechniek van de steunzolen. Als het ontwerp voor uw steunzolen klaar is worden deze steunzolen 3D geprint. Hierna zijn ze klaar om afgeleverd te worden. Omwille van de hardheid en de materiaaleigenschappen zijn deze steunzolen niet voor iedereen geschikt. Indien u wilt weten of deze steunzolen voor u geschikt zijn, kunt u een vrijblijvende adviesafspraak maken. Let op: deze loopanalyse is enkel mogelijk op onze hoofdlocatie in Zolder.

De prijs voor dit pakket is €200

4 Loopanalyse

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor enkel een loopanalyse. U stapt over een loopmat waarbij de afwikkeling en bijbehorende drukverdeling op uw voet in beeld wordt gebracht. De bevindingen worden uitgebreid met u besproken. Deze informatie kan belangrijk zijn ter voorkoming van blessures of voor uw keuze van sportschoenen.

De prijs hiervoor is €55.

Welk pakket kiezen?

Indien u de eerste keer bij FOOT life komt voor het aanmeten van steunzolen raden wij pakket 2 aan. Middels de dynamische loopanalyse verkrijgen we immers de meest nauwkeurige gegevens over uw looppatroon. Voor klanten die al steunzolen van FOOT life hebben en tevreden zijn is het niet noodzakelijk om opnieuw een dynamische loopanalyse te doen. Dan volstaat pakket 1 aangezien we alle gegevens al hebben.

De beschreven pakketten geven u inzicht in onze werkwijze, de maatnemer zal u tijdens de eerste afspraak adviseren welk pakket voor u het meest aangewezen is. Het is niet nodig om iedereen op de loopmat te laten stappen aangezien dit niet altijd een meerwaarde is. 

Afleveren

Tijdens het afleveren wordt altijd de pasvorm en de functionaliteit van uw steunzolen gecontroleerd. Ook krijgt u advies over het inlopen en dragen van de steunzolen.

Bij het afleveren worden uw steunzolen afgerekend. Betaling via bancontact of payconiq heeft onze voorkeur.

Levertijd

De levertijd van uw steunzolen bedraagt 2 weken, gerekend vanaf de maatname. U maakt een afleverafspraak in overleg met uw maatnemer.

Terugbetaling

Indien u een voorschrift heeft van een medisch specialist kunt u met behulp van een 13yt formulier een gedeelte van de kosten vergoed krijgen. Dit formulier ontvangt u bij aflevering van de steunzolen. Indien u jonger bent dan 18 jaar, heeft u jaarlijks recht op deze terugbetaling. Bent u ouder, dan heeft u tweejaarlijks recht op terugbetaling.

Onderhoud

Het onderhoud van uw steunzolen is nihil. Wel is regelmatig ´luchten´ noodzakelijk. Wij adviseren twee paar zolen zodat u regelmatig kunt wisselen waardoor de steunzolen langer meegaan.

Extra paar

Bij pakket 1 en 2 kunnen we een extra paar steunzolen aanbieden voor de speciale actieprijs van €115. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u dit extra paar te bestellen binnen een half jaar na het afleveren van het eerste paar.

Inlooptijd

Steunzolen kunnen in eerste instantie vreemd aanvoelen. U bent de correctie en het dragen ervan niet gewend. Er wordt een inlooptijd aangeraden van 2 weken.

FOOT life zal u informeren welk inloopschema het meest geschikt is voor uw voeten. Na ongeveer twee weken moet u gewend zijn aan de steunzolen. Heeft u na deze periode nog last, neem dan contact op met ons voor een controleafspraak.