Orthopedische schoenen

Wanneer uw voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen in combinatie met confectie- of comfortschoenen, dan kunnen maatschoenen een oplossing zijn. Het woord orthopedische schoenen roept misschien wel nare gedachten op maar dat hoeft helemaal niet. Vandaar dat wij bij FOOT life altijd over maatschoenen spreken. Dit woord geeft goed aan hoe wij erover denken. Het zijn schoenen op uw maat, gemaakt naar uw keuze. We beschikken over het nodige vakmanschap, inzicht en middelen waardoor deze schoenen vaak niet te onderscheiden zijn van confectie- of comfortschoenen. Daar zijn we best trots op en hiermee maken we dan ook het verschil met onze collega’s. Dat is onze passie!

Wat is de procedure?

Voor het maken van orthopedische schoenen is steeds een voorschrift nodig van een medisch specialist. Indien u al een voorschrift heeft wordt er een afspraak gemaakt voor een maatname. Indien u nog geen voorschrift heeft adviseren we u graag over de mogelijkheden. We hebben diverse voetenspreekuren samen met een medisch specialist.

FOOT life zorgt voor de aanvraag van de orthopedische schoenen bij uw ziekenfonds. Zodra het ziekenfonds deze aanvraag heeft verwerkt krijgt u een oproep om bij de adviserend geneesheer van uw ziekenfonds te komen.

Meestal kunnen we direct starten met de maatname van uw voeten middels de 3d voetsscan of een gipsafdruk. Deze afdruk wordt nadien 3D ingescand voor de vervaardiging van uw leesten.

Bij de vervolgafspraak past u een doorzichtige proefschoen. Vervolgens zoeken we samen het gewenste model en de juiste kleur uit. U kunt altijd een voorbeeldschoen of foto meenemen. Samen zullen we de mogelijkheden bespreken.

Nu begint het productieproces van uw schoenen. Na het tekenen van de patronen volgt het snijden en stikken van het leer. Nauwkeurig worden uw schoenen geconstrueerd. Tenslotte worden de puntjes op de i gezet door uw schoenen netjes af te werken.

Tijdens de levering wordt de pasvorm en de functionaliteit gecontroleerd. Ook krijgt u advies over het inlopen en onderhoud van uw schoenen.

Vergoedingen

Het grootste gedeelte van de kosten worden vergoed door uw ziekenfonds. Er geldt echter altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de medische indicatie en bedraagt in 2023 €39.42 oftewel €157.58.

Levertijd

Natuurlijk gaan we na de eerste afspraak direct aan de slag, u wilt immers zo snel mogelijk weer goed kunnen stappen. Er wordt een levertijd van 8 tot 12 weken gehanteerd afhankelijk van de eisen waaraan uw schoenen moeten voldoen. Een herhalingspaar daarentegen is doorgaans klaar tussen 6 en 8 weken.

Inlooptijd

De definitieve schoenvorm ontstaat tijdens het inlopen. Daarom is het van belang om uw schoenen in de eerste weken regelmatig te dragen.

Nazorg

Indien u niet helemaal tevreden bent of na de inloopperiode nog problemen ondervindt, dan kunt u altijd contact opnemen met FOOT life. We plannen dan zo snel mogelijk een controle afspraak.