Werkwijze steunzolen

Bij FOOT life kijken we verder. Onze werkwijze bestaat uit innoverende digitale werktechnieken. Hiermee kunnen we een hogere nauwkeurigheid bereiken ten opzichte van de gangbare aanmeetmethodes. Met deze manier van werken ontstaat er een betere pasvorm voor uw steunzolen.

Aanmeettechnieken

Statisch aanmeten middels de 2D-voetscan

Terwijl u op de voetscanner staat wordt er een scan gemaakt van de onderkant van uw voet.  Deze scan geeft ons een goede indruk van uw voet wat betreft lengte, breedte en drukverdeling in stand.

Dankzij deze techniek kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig een steunzool opbouwen en voorzien van de nodige elementen die corrigerend, ondersteunend of ontlastend werken. Hierdoor ontstaat er een perfect maatwerkproduct voor elke voet afzonderlijk, want beide voeten zijn zelden gelijk.

Onderstaande afbeeldingen maken het proces van aanmeten tot afleveren duidelijk.

De scan

Steunzoolomtrek wordt bepaald

Elementen worden geplaatst

3D zool klaar voor frezen

Dynamisch aanmeten door stappen op de loopmat

Terwijl u over de loopmat stapt krijgen we digitaal alle gegevens over de afwikkeling en drukverdeling van uw voeten tijdens het stappen. Hiermee krijgen we een realistisch beeld van uw looppatroon. Deze gegevens geven ons inzicht in uw klachten tijdens het stappen. Met deze informatie  kunnen we zeer nauwkeurig op de juiste positie de correctie en/of ondersteunende elementen in uw steunzolen verwerken waardoor een uniek maatwerkwerk product ontstaat volledig aangepast aan uw voeten.

Productietechnieken

Frezen

Na een statische en/of dynamische maatname wordt er een digitaal ontwerp gemaakt van uw steunzolen. Dit ontwerp wordt doorgestuurd naar onze steunzolenfrees zodat de steunzolen gefreesd kunnen worden. Het voordeel van frezen is dat er gekozen kan worden uit materialen met verschillende shore-waarden. Deze waarden staan voor de hardheid van het materiaal. Afhankelijk van uw klachten wordt er gekozen voor een harder of zachter materiaal. Na het frezen van de steunzolen wordt de steunzool afgewerkt en zonodig of desgewenst bekleed. De steunzolen zijn nu klaar om afgeleverd te worden.

 

3D printen

Na een dynamische analyse kunnen uw zolen ook 3d geprint worden. Eerst wordt er een digitaal ontwerp gemaakt. Dit ontwerp wordt doorgestuurd naar de 3d printer zodat de zolen geprint kunnen worden. Na het printen zijn de zolen klaar om afgeleverd te worden. Het nadeel van deze techniek is de keuze uit maar één bepaalde hardheid van materiaal waardoor deze zolen niet voor iedereen geschikt zijn. Ook is 3d printen een duurdere techniek ten opzichte van het frezen.